luni, 1 septembrie 2014

Cum il convingi sa faca ce nu vrea dar tu crezi ca e bine pentru el?



Intrebarea e complexa chiar daca o luam intreaga chiar daca ne oprim la jumatate. Asa ca va propun sa impartim fraza:

1. Cum il convingi sa faca ce nu vrea?  

Teoretic e simplu: se spune ca o femeie desteapta obtine intotdeauna ce isi doreste, e suficient sa isi propuna. Stiu femei care desi au dosare pline de diplome, sunt repetente la scoala vietii si zi de zi nu inteleg cum altele care-s maestre in strategii si manipulare ( si n-au neaparat doctorate ), joaca roluri atat de diverse de la victima sau sefa suprema si uite asa obtin intotdeauna ceea ce vor.

Ca ne place sau nu, in meciul vietii, smecheria si diplomatia iau fata de cele mai multe ori, sinceritatii si adevarului spus in fata. Pentru ca barbatii vor jocuri si concursuri. Vor lupta si strategie. Si chiar daca pierd, tu trebuie sa le lasi senzatia ca ceva, ceva tot au castigat. 

2. Cum il convingi sa faca ce nu vrea dar tu crezi ca e bine pt el?

Personal cred ca cel mai simplu este sa il convingi ca e ideea lui. :) Sa ne gandim la cateva exemple importante: alegerea destinatiei de vacanta, redecorarea casei, momentul in care apar copiii, cind ne luam caine, ne tatuam sau ne apucam de sex tantric. 

Barbatul va sublinia mereu faptul ca el a hotarat, desi in majoritatea cazurilor a fost decizia femeii.

Iata ce raspund prietenele mele la aceasta intrebare:

„ Vorbesc deschis cu el. Ii aduc argumente. Plus ii spun clarisim care sunt temerile mele cele mai mari - "ce s-ar intampla cel mai rau daca nu ai face...". Insa, in esenta, cand alege e doar el singur. Oricum, depinde foarte mult de situatii. Uneori trebuie sa insisti, alteori nu. E o chestiune de tact.” 

„ Eu urmez 5 pasi simpli: 1) barbatii nu vor drame si telenovele! fapte tata! EXPLICATII clare si la obiect2) fara comparatii... nu le place sa li se zica.. ala uite ca asa si acum uite ca asa si asa...3) incearca sa nu fortezi. nu schimba persoana de langa tine doar ca asa crezi tu ca ar fi mai bine, tie ti-ar placea sa faca si el la fel?! 4) lista cu pro si contra. va zambi vazand ca iti dai atat de mult silinta... si vazand ca iti pasa... si probabil va incepe sa think about it more seriously...  5) if all that shit does not work... show him your boobs :)) ”

„ Eu nu mai incerc sa conving pe nimeni. Imi spun parerea si atat. Pot sa mi bat eu gura degeaba, pana nu te dai singur cu capul, nu te potolesti. Valabil si in cazul meu. Dar indiferentce alege, sunt acolo, ce i drept muscandu mi limba sa nu spun "i told you so" . ”

„ Ne mutasem de curand. Ne lasasera balta zugravii. Domnul meu era satul si de mutat si de pachete si de zugravit.Eu doream cu orice pret peretii verzi intr-o camera.Pe langa oboseala si saturatie, era si socat de nuanta de verde turbat care imi aprinsese mie imaginatia. Am incercat toate argumentele si tertipurile posibile sa-l conving. N-a mers nimic,pana la argumentul suprem.O saptamana de sex,sex,sex. Nebun. MI-A ZUGRAVIT CAMERA VERDELE ALA TAMPIT (care intre timp a primit un tapet alb si pretios,peste.. ) INTR-O SINGURA NOAPTE! ”

„ Il faci sa creadă ca el a zis, el vrea asta.” „ Il santajezi sa faca ce vrei tu dar in asa fel incat sa nu ramana probe, ca te ia dna-ul. Cu ce il santajezi?Daca iti pasa atat de mult de el incat sa te agiti atata inseamna ca e o persoana apropiata si ai destule elemente cu care sa il santajezi. ”

„ Cu lista de argumente pro si contra. Avantajele trebuie sa fie hudge!. Cheia e ca avantajele sa fie atragatoare, ca s-ar putea ca binele tau sa nu fie si binele lui. Ca viziune adica :).  ”


" Cred ca e dificil sa judec eu ce e bine sau nu pt celalalt. L-as sfatui sa si urmeze intuitia. Stiu ca intuitia nu pacaleste niciodata. Pornim de la premisa ca e un om inteligent, desigur."


Concluzie: 

Chiar daca statistic vorbind barbatii sunt mai priceputi la jocuri pe calculator si negocieri in business, femeile stiu mai bine ce butoane sa apese in viata reala. Daca nu merge cu vorba buna, cu argumentele pro si contra, ele puncteaza decisiv cu arma universala: sexul. Curat, murdar! :)

articol din rubrica fifi&thecity de pe blogul Cristinei Bazavan, www.bazavan.ro

Un comentariu:

  1. Mi-ati facut o dupa amiaza frumoasa! M-am relaxat si regasit in radurile de mai sus.

    RăspundețiȘtergere